Отбор „Циципас“ триумфира на тенис турнира „Оксиком Оупън“

Отбор „Циципас“ триумфира на тенис турнира „Оксиком Оупън“

Отборният турнир по тенис за момчета до 10-годишна възраст „Оксиком Оупън“ завърши с победа за отбор „Циципас“, воден от капитан Мартин Захариев. След вълнуващи два дни на надпревари, крайното класиране отреди второто място за отбор „Чорич“, с капитан Стефан Пантов, а на трето и четвърто се наредиха съответно тим „Зверев“, предвождан от капитана Елена Кралева и отбор „Шаповалов“, с капитан Мартин Атанасов.

Вълнуващата надпревара се проведе през уикенда на кортовете на ТК „СА Несебър“. Участие взеха 16 от най-добрите тенис надежди на България, представители на школите в София, Бургас, Стара Загора, Плевен, Пловдив, Свиленград, Ямбол, Хасково, Варна, Кюстендил, Димитровград, Смолян и Габрово. Те бяха разпределени в четири тима.  Всеки от тях носеше името на утвърден млад тенисист от световна величина, което допълнително мотивира децата.

Една от целите на детския турнир бе да даде на младите атлети възможността да усетят в по-голяма степен отборния дух на тениса, както и да поддържат състезателния ритъм и през зимните месеци.

Организатори на надпреварата бяха Българска федерация по тенис, ТК „СА Несебър“ и „Оксиком“, като брандът бе и генерален спонсор. Турнирът се осъществи с подкрепата на „Doppelherz“ и  „Победа“ АД.ae05d08547e07ba4506fc5ecc8c3e982

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...