Организират концерти на пет локации в Бургас за Цветница, вижте къде

Организират концерти на пет локации в Бургас за Цветница, вижте къде

Студът малко по малко си отива и иде време за веселие и празнични събития на открито. Община Бургас, с подкрепата на местните читалища, е подготвила богата програма за малки и големи по случай Цветница, а метеоролозите прогнозират температури над 20 градуса през идващия уикенд.

За посрещането на големия християнски празник ще има разположени открити сцени и организирани събития на няколко места в града: 

1. На 1 април (неделя) на пл. „Св. св. Кирил и Методий“ ще се проведе атрактивен фолклорен концерт, който ще започне от 11.00 часа. В него ще участват танцови състави от местните читалища, а в 12.00 часа на сцената ще се качат Жечка Сланинкова и оркестър „Странджа“. За  най-малките са подготвени много забавления. Фолклорно състезание „Цветна въртележка“ ще предизвика малчуганите да отговарят на гатанки от народния фолклор, да скачат на въже, както и да познават предмети, които са били част от бита на прадедите ни – вретено, бъклица, окарина, паламарка и др. За всяка изпълнена задача децата ще получат специална книжка с печат. Преминалите през всички етапи ще заслужат подарък и възможност да участват в предстоящо Великденското състезание. Децата могат да се изявят и в творчески  ателиета „Цветна градина“, където собственоръчно да украсят дървени предмети и големи картички, както и да изплетат красиви цветни кошници и венци.

2. В ж.к. „Меден рудник“, от 11.00 часа до ОУ „Петко Росен“, ще се проведе фолклорен концерт „Пъстра Цветница“, с участието на ДФГ „Чинките“, ДФТС „Слънчо“, ДФТС „Младост“, ТС „Ритъм“, Радостина Йовкова – певица в НФА „Филип Кутев“ и оркестър. Посетителите ще имат възможност да се включат и в забавни арт работилници. Организатор на събитието е НЧ „Св. св. Кирил и Методий 1985“.

3. Отново в „Меден рудник“, но от 11.30 часа пред параклиса „Св. Димитър“, ще се проведе концерт под надслов „Цветно ни е на Цветница“, организиран от НЧ „Паисий Хилендарски 1928“.

4. В комплекс „Братя Миладинови“, пред храм „Св. Иван Рилски“, от 11.00 часа НЧ „Асен Златаров 1940“ ще представи празничен концерт „Цветница“, с участието на ВГ „Ретро Бургас“, ФГ „Канатица“, ФТГ „Звездички“, ФГТ „Зорница“, ФГ „Шарени гайтани“ ДХ „Трепетлика“, ФТК „Миладина“.

5. Като част от празничната неделя, от 12.00 часа в градинката до Часовника в центъра на града, не пропускайте да чуете изпълнения от богатия репертоар на Бургаския духов оркестър.

Още снимки

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...