Огнена панделка на плажа ще запалят днес бургазлии

Огнена панделка на плажа ще запалят днес бургазлии

Огнена панделка ще бъде запалена днес от 20.00 часа на плажа в Бургас по повод Международния ден за съпричастност към засегнатите от СПИН.
Като част от кампанията за съпричастност към засегнатите от опасната болест, ще бъдат раздавани флаери, брошури и здравно-информационни материали и предпазни средства.

Ще се проведат и консултации, разясняващи безопасното сексуално поведение и мотивиране на младите хора за изследване на ХИВ. Акцията се организира от доброволци на Общински младежки клуб „J.J.Cool A“ и община Бургас и БМЧК на входа на Морската градина и пред Културен център „Морско казино“ .

За първи път Международния ден за съпричастност към засегнатите от СПИН се отбелязва през 1983 година в Сан Франциско и Ню Йорк с възпоменание за починалите, в подкрепа на живеещите с вируса, за повишаване на информираността и чувствителността към този проблем, за намаляване на свързаната с СПИН стигма и ангажиране на обществото в борбата срещу болестта.

Днес призоваваме всички да се присъединят към каузата и да изразят своята съпричастност към засегнатите от ХИВ, като в 21 часа днес запалят свещ на прозореца на своя дом.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...