Община Бургас изготвя проект за основен ремонт на ключовата ул. “Одрин”

Община Бургас изготвя проект за основен ремонт на ключовата ул. “Одрин”

Това е една от най-натоварените пътни артерии в града, която е основен маршрут за преминаване на тежки камиони. С реконструкцията тя ще стане много по-удобна и за движение на леките автомобили.

„Проучванията ни показват, че реализирането на този проект ще разтовари движението по бул. „Стефан Стамболов“ – през МБАЛ към кръстовище „Трапезица“. Той ще даде възможност за удобно изнасяне на автомобилите към центъра и през „Одрин“. Допълнителна и много важна опция ще бъде маршрутът Пътен възел Запад – ул. „Крайезерна“ – следя и постоянно настоявам за ускоряване на работното темпо по тези два обекта“, каза кметът Димитър Николов.

Ул. „Одрин“ ще се ремонтира на етапи, тъй като процесът е сложен, ще се наложи и отчуждаване на имоти по трасето. За изпълнението на проекта Община Бургас вече търси необходимото финансиране чрез европейски източници, но е готова да се включи и със собствени средства, ако се наложи. Предвиденият ремонт ще се случи задължително, защото е част от цялостната програма за облекчаване на движението в претоварения център на град Бургас.

Предвижда се цялостно обновяване на пътната настилка, тротоарите и осветлението по „Одрин“. Против шума и замърсяването ще се обособят „зелени огради“ от подходяща растителност. Улицата е пресечена от ЖП релси, които затрудняват преминаването на леки автомобили. Там ще се монтира специално омекотяващо покритие, каквото има например, в близост до стадион „Лазур“ и паркинг „Адам и Ева“ /входът към Морската градина/.

Коментари

3 коментари на “Община Бургас изготвя проект за основен ремонт на ключовата ул. “Одрин””

  1. Колега Цонев ,“ реализацията като стане почти като магистрала – двупосочна с 2 платна във всяка посока.“

    Отговор С 2 платна и повече се нарича булевард .

  2. Улица “ Одрин “ в частта между бул.“ Сан Стефано“ и крастовище „Трапезица “ беше цялостно преасфалтирана преди 3-4 години . Сега намирисва на ще усвоим едни пари за улица , която наскоро ремонтирахме .

  3. А двупосочна с по 2 платна във всяка посока ли ще бъде или пак ще си я оставят както досега? По-добре би било да се осъществи реализацията като стане почти като магистрала – двупосочна с 2 платна във всяка посока.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...