Обсъждат проблемите на глухите хора на форум в Бургас

Обсъждат проблемите на глухите хора на форум в Бургас

На 10-ти  октомври, от 10:00ч., в Културен Център „Морско казино“ ще се проведе публичното събитие „В девета глуха ли са глухите?“, организирано от Фондация „Заслушай се“, следвайки своята дейност за изграждане на активна и уверена общност от глухи хора. Серия от подобни срещи се организират в по-големите градове на България, като адресът е предимно към младото поколение глухи хора и промяната на обществените нагласи:

„Да се заслушаме в глухите хора какво имат да ни кажат. Да се замислим, дали след толкова много години в девета глуха, не се оказахме всички ние там. Елате, за да се срещнем и да поговорим заедно на един език – кои са основните предизвикателства пред младите хора в България що се отнася до образование, бизнес, забавления и те същите ли са като пред глухите млади? Елате да научим повече един за друг, да се запознаем, да дискутираме и да излезем от девета глуха!“

Събитието се осъществява с подкрепата на проект „Иновативни практики за хора с увреден слух“, съгласно ДБФП № BG05M90P001-4.001-0040-C01, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014 – 2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

С участието на МОГА – Младежка организация на глухите активисти и Сдружение „Онкоболни и приятели“ Бургас.

Фейсбук страница на събитието: https://www.facebook.com/events/499224263927159/

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...