НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров” ще поднесе красив музикален празник в навечерието на...

НУМСИ “Проф. Панчо Владигеров” ще поднесе красив музикален празник в навечерието на Коледа

Красив музикален празник в навечерието на Коледа ще поднесат на своята публика децата и преподавателите от Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”. И тази година почитателите на стойностната музика ще имат възможност да бъдат част от  станалата вече традиция  Джаз Коледа в Бургас.

Коледната джаз приказка „От деца за деца“ ще стане възможна благодарение на организаторите – All the Jazz и училището по изкуства в морския град. Името на музикалната проява също не е случайно, защото и тази година концертът  ще бъде благотворителен, а каузата  около която са се обединили децата и техните преподаватели е  събраните средства да  бъдат предоставени на деца в неравностойно положение, които през годината са постигнали успехи в различни области на изкуството.

В поредното джаз приключение ще поведат публиката вокалните педагози от специалност „Поп и джаз пеене” Михаела Танев – Мишел, Соня Пулева и Деница Йорданова.

Заедно с тях на сцената ще излязат и техните ученици Димира-Мария Тумбева, Габриела Йорданова, Стелла Михайлова, Денислава Станкова, Мадлен Георгиева, Жулиета Михнева, Христиана Петкова, Иванина Куртева, Калоян Ченов, Йоана Стоянова
Мария Петкова, Ивана Василева, Кристина Станкова, Росица Перева, Ксения Гребен, Маломир Ингилизов, Богомила Цекова и
Михаела Тончева.

На пианото джаз магията ще допълни Иво Гичев- преподавател по пиано в училището по изкуства, а публиката ще може да се наслади на неговите неподражаеми аранжименти.

За да стане коледната приказка истинска в нея ще се включат и музикантите Тодор Тодоров, Веселин Василев, Теодор Чирпанлиев, Светослав Райчев и Илиан Сеновски. Специални гости в празничната вечер ще бъдат бившите възпитаници на  училището Боил Каранейчев и Йоана Петрова, които вече са студенти Музикалната академия.

На сцената ще звучат любими коледни песни, джаз стандарти и евъргрийни и всеки може да стане съпричастен на този благотворителен акт, наслаждавайки на любовта, тъгата, щастието и изискания вкус в прекрасния свят на джаз-музиката.

Коледата ще звучи джазово  на 15 декември от 19 часа в Салона на Кукления театър.

джаз

джаз2

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...