Не пропускайте спектакъла на Камен Донев „Мартин, Данчо и майка им“

Не пропускайте спектакъла на Камен Донев „Мартин, Данчо и майка им“

Не пропускайте да гледате „Мартин, Данчо и майка им“ на 14 май от 19.00 часа на сцената на НХК. Всъщност под чадъра в авторския спектакъл на Камен Донев е само на Данчо и Мартин майка им в лицето на Албена Колева, но суматохата, която актрисата завихря около себе си, е достатъчна да „напълни“ сцената и да взриви от смях салона.

Героинята на Албена хока синовете си, дава им уроци по добри маниери (невинаги най-походящите), слуша Лили Иванова и Кайли „Миног“ по радиото, гръмко пее и свири, гримира се, говори по мобилния телефон, хрупа ябълка, надува дюшеци, спъва се в гумени пояси, клюкарства и избива комплекси като всяка средностатистическа провинциалистка по родното Черноморие. И преглъща добри и лоши новини – въображаеми или реални, с присъщата виталност на българска жена, разпъната между небето и земята, между мечтата и тегобата.

Затова оная отплувала далеч по вълните възглавничка – причина за цялата галимация, от символ на материалното, което ни държи здраво стъпили на земята, леко и спонтанно става олицетворение на волността и авантюрата, способни за миг да ни превърнат в освободени от котвата си кораби. С пословичното си чувство към абсурда Камен Донев може да направи шоу дори от най-баналните житейски сюжети.

Спектакълът гостува в Бургас благодарение на културна организация „Арт ателие“ със съдействието на Драматичен театър Пловдив.

Билети можете да намерите на касата на НХК.

За повече информация тел.: 0894 898 098 – Маруся Русева

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...