Не пропускайте концерта на бургаските хорови формации

Не пропускайте концерта на бургаските хорови формации

Бургаските хорови формации ще зарадват почитателите на класическата, фолклорната и популярната музика със своя голям хоров концерт под наслов „Гласове“, посветен на Световния ден на хоровото изкуство, който ще се проведе на 9 декември от 18:00 ч. в атриума на Бургаския свободен университет.

В програмата участват вокален ансамбъл „Фортисимо“ – диригент Милена Добрева, народен хор „Трепетлика“ при ЦПЛР – Бургас с диригент Пепа Запрянова, хор „Родна песен“ – диригент Левон Манукян и детски хор „Милка Стоева“ при Младежки културен център – Бургас с диригент Светла Стоева.

Концертната програма, която ще представят певческите състави, ще задоволи и най-претенциозната публика. Ще прозвучат творби и песни на Дм. Бортнянски, Н. Кедров, П. Льондев, Ф. Кутев, Т. Русев,  Л. Пипков, Кр. Кюркчийски, Ст. Чапкънов и други.

Концертът се осъществява по идея  на Асоциация „Балкански хоров форум“ – България, организиран от Младежки културен център с любезното съдействие на Бургаския свободен университет.

Входът е безплатен.

Съвместно решение на ООН и ЮНЕСКО е определило 11 декември за Световен ден на хоровото изкуство. Целта на решението е да се подчертае изключително важната роля на организираното колективно пеене като ефикасно средство за повишаване на духовния статус на хората по света и обединението им чрез средствата на певческото изкуство, в което понастоящем участват над 1 000 000 души.

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...