„Не падай духом” на ТАЛАНТИНО идва в Бургас

„Не падай духом” на ТАЛАНТИНО идва в Бургас

„Не падай духом” е заглавието на постановката на най-младите актьори на театрална школа „Талантино”, която ще се състои на 19 юни от 19 часа на сцената на ДНА. Текстът на Станислав Стратиев е интерпретиран от режисьора Станимир Карагьозов, хореографията е на Златина Амелева. Спектакълът е дело на екипа на най-младите членове на трупата с възрастова граница до 5-ти клас.

Пиесата на Стратиев е предизвикала интереса на десетки театрални формации в страната. Световната й премиера е през 1982 г. в Младежкия театър с режисьор Николай Поляков. По нея е поставян дипломен спектакъл на класа на проф. Атанас Атанасов от НАТФИЗ, интерпретирана е като радиотеатър, представяна е на международни фестивали като „Виа Понтика” в Балчик. Текстът представя вечни теми из житейската философия като приятелството и любовта, жаждата за живот и нейните демотиватори, злонамерените хора и как да ги различим, както и вярата в истината, в истинските хора и най-вече в себе си. Героите – крушата Рагаца, мечето Светлин, тъжният снежен човек Данчо, кучето Петър М. Гемишев, Шосето и останалите от компанията, пресъздават чрез причудливия си живот съвсем обикновени житейски ситуации, с които се е сблъсквал всеки поне веднъж. Макар и по-скоро детска, пиесата, по подобие на други световноизвестни творби, е текст за възрастни, обобщаващ простичката, но здрава философия на ценностите в живота.

„Не падай духом” е първата от общо четири премиери за „Талантино” този сезон. Премиерните спектакли ще се случат в четири поредни вечери. Текстът на Стратиев е следван от шекспировия шедьовър „Сън в лятна нощ” на 20-ти юни, „Красивото зайче” от Борис Априлов на 21-ви и „Таласъмът Тропалан” от Янко Митев на 22-ри.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...