Нептун кръсти над 200 деца в Бургас

Нептун кръсти над 200 деца в Бургас

sdr

Над 200 деца бяха кръстени от повелителя на всички морета и океани – Нептун. Това се случи по време на празника, организиран от Майки-ГЕРБ в неделя вечерта, на Магазия 1. Събитието бе уважено и от областния лидер на партията и народен представител Димитър Бойчев. Пространството до морето бе преобразено до неузнаваемост с рибарски мрежи, атрактивни щандове, снимки на риби и цветни декорации. Преди началото на събитието за настроението на всички се погрижи Преслава Минасян,  която изпълни няколко любими и вечни през годините песни.

Близо два часа продължиха опашките от желаещи да получат име на морско създание. Самият Нептун акостира с кораб на Магазия 1, придружен от своята свита. Както повелява традицията на морските кръщенета, които се извършват на плавателните съдове, малчуганите бяха „преглеждани” от медицинско лице. А след това получаваха кръщелно свидетелство с името на любима рибка, лично връчено от Нептун. Децата се забавляваха с лимонада, сладоледи, сапунени мехури и балони, а много от тях бяха изрисувани от аниматори.

С това събитие Майки-ГЕРБ и структурата на партията в Бургас за пореден път подкрепиха и социално-значима инициатива. По време на Празника на Нептун бяха поставени дарителски кутия за  кампанията „Шанс за Никола“.

Към празника се присъедини и педагогът Кети Папъшева, която съвсем наскоро издаде детската книжка „Гъбка Качулатка“. По време на празника  децата получиха лично от нея копия от книжката, изпълнена с весели картинки и забавни стихчета. Голяма атракция бе и появата на пеперуда на кокили, с която малки и големи се снимаха за спомен.

sdr

sdr

sdr

dav

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...