На 7 март в Бургас гостува една от най-обичаните български поетеси –...

На 7 март в Бургас гостува една от най-обичаните български поетеси – Маргарита Петкова

В морския град тя ще представи най-новата си книга „Тъй рече Виктор“

 Ден преди празника на жените, в Бургас ще гостува една специална дама: поетесата Маргарита Петкова. В конферентна зала „Ахело“ в Гранд Хотел и СПА Приморец тя ще представи новата си книга „Тъй рече Виктор“. Срещата с публиката е с вход свободен и ще започне в 18:00 часа.

„Тъй рече Виктор“ е много специална творба. Тя събира произведенията за Виктор, които Маргарита Петкова публикува във фесйбук. Стиховете събират много почитатели и се споделят хиляди пъти. Логично, хората молят голямата поетеса за книга, която да събере творбите за Виктор. Издател на творбата е „Персей“. Премиерата е на 7 ноември 2018 г. в София. Залата се оказва тясна за всички почитатели на прекрасната поетеса. Книгата печели конкурс на Министерство на културата.

Маргарита Петкова е впечатляваща дама, поет, преводач, публицист. Определяна е като грандама на съвременната българска поезия и царица на женската и любовна лирика. Наричат я скандална, смела, предизвикателна. Първите ѝ публикации са още от ученическа възраст. Първата ѝ книга „Дива къпина“ излиза през 1983 г. Следват многобройни други произведения, сред които са: „Окото на урагана“ (1996), „Втори балкон“ (2005), „Бермудски триъгълник“ (2006), „Хвърлен камък“ (2008), „Щастлива, лекомислена и слаба“ (2011), „Подсвирквайки – към Голгота“ (2012), „Абсурдни времена“ 1 и 2 част в съавторство с Добромир Банев (2013 и 2014 г.), „Болката отляво“ (2016 г.) Нейни произведения са превеждани на почти всички европейски езици, включително норвежки и шведски. Автор е на текстовете на над 200 популярни песни, сред които Иване“ на Богдана Карадочева, „Балкански синдром“ на Тони Димитрова и „Болката отляво“ на Васил Найденов.

Не пропускайте срещата на Виктор – и Маргарита Петкова – с Бургас на 7 март.

За повече информация: 0877 850 001 | concierge@hotelprimoretz.bg

 

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...