Над 200 именници си направиха обща снимка пред Общината

Над 200 именници си направиха обща снимка пред Общината

Община Бургас честити на всички, които носят името на нейния закрилник – Св. Николай Чудотворец! Тази година празнуващите имен ден на Никулден на територията на града са точно 7083.

Повече от 200 именици от тях се включиха днес в общата снимка пред сградата на Община Бургас. Сред тях имаше хора на всички възрасти – от шестмесечния Никола до почти 101-годишния Никола Мечев от к-с „Меден рудник“.

Преди общата фотография с кмета Димитър Николов, всеки именик получи специална отличителна значка по повод своя празник с надпис „На Никулден имам имен ден“.

От утре, 7-ми декември, /след 12.00 часа/ всички участници във фотоса могат да вземат безплатно копие от историческия кадър за спомен от щанда на общинското социално предприятие „Морски знаци“, разположен в новия Туристически информационен център срещу Часовника, който работи всеки делничен ден от 10.00 до 19.00 часа.

Интересната инициатива се превърна в запазена бургаска традиция, която е неизменна част от тържествата за празника на града. Снимката и тази година ще бъде изпратена за съхранение в Държавен архив – Бургас, където ще бъде запазена за идните поколения.

И не забравяйте, че концертите в града продължават до 17.00 часа, а кулминацията на празника все още предстои – запалване на светлините на обновената коледна елха и новогодишната украса на Бургас. Свидетели на това ще бъдат само тези бургазлии, които се присъединят към големия никулденски концерт на площад „Тройката“ днес от 17.30 часа.

Още снимки

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...