Награждават двамата рибари, спасили млада жена от удавяне в Бургас

Награждават двамата рибари, спасили млада жена от удавяне в Бургас

Снимка: nakratko.bg

Милен Камбуров и Парган Аргинян ще получат почетната значка на община Бургас

Двама бургазлии ще бъдат удостоени с почетна значка от община Бургас, след като спасиха от удавяне жена на 2 март в Бургас. Предложението е на общинския съветник Георги Дракалиев и ще бъде гласувано на Общински съвет – Бургас.  По данни на бургаската полиция, имената двамата спасители са са Милен Камбуров и Парган Аргинян.

Инцидентът стана в ранните часове на 2 март 2019 г., когато 28 годишна жена се хвърли в морето от Моста на бургаския плаж. Жената страда от психично заболяване и предприема тази постъпка в опит да отнеме живота си.

Съвсем случайно наблизо се оказват двама рибари, които реагират бързо и успяват да спасят давещата се, изваждайки я от студените морски води. Жената спешно е закарана с тежка хипотермия в реанимацията, където престоява няколко дни и опасността за живота й е отстранена с полагането на големи усилия от страна на лекуващите я лекари.

„Тяхната адекватна и навременна намеса довежда до спасяването на човешки живот и безспорно заслужава адмирации и поощрение. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като действия като техните, трябва да служат за пример на всички, считам, че е необходимо двамата да бъдат отличени от Общински съвет-Бургас.“ пише Георги Дракалиев в докладната.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...