Музикалното ще зарадва бургазлии с предколедни концерти

Музикалното ще зарадва бургазлии с предколедни концерти

Дните преди Коледа отново са наситени със събития, които подготвя Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров” за малки и големи.

Първото събитие, което отваря пътя на Коледните празници е тази вечер от 18 часа в салона на учебното заведение. Празничният концерт е по проект „На концерт в сряда” и в него са включени  индивидуални и ансамблови изпълнения.  На сцената  ще прозвучат  произведения на Шуберт, Чайковски, Лист, Хайдн, Брамс и др.

Най- красивите коледни песни ще прозвучат в четвъртък , отново в 18 часа, в залата на училището  и ще бъдат изпълнени от децата от Класа по поп и джаз пеене  на Михаела Тенев – Мишел . Младите изпълнители ще поднесат на публиката една палитра от празнично настроение и ще я потопят в един приказен свят,  където чудеса наистина се случват.   В празничната проява ще вземат участие Станимира Русева, Стелла Михайлова, Жулиета Михнева, Мадлен Георгиева, Мария Петкова, Росица Перева, Кристина Станкова, Йоана Стоянова и Габриела Йорданова.

Станалият вече традиция Тържествен Коледен концерт  на училището по изкуства  отново ще зарадва и изненада бургаската публика.

„Коледа в ефир“ е името на поредната празнична проява, която ще  разкаже какво се случва в едно радио по време на живо предаване по Коледа. Гост на спектакъла  ще бъде Георги Янакиев , водещ на предаването  „Гларуси и шамандури“ , което се излъчва по БНР Бургас.

В концертът участие ще вземат Камерен оркестър с диригент Петя Тончева, Детски и Младежки хор  с  диригент Анета Данаилова, Вокална формация „Артистини“ – диригент Галя Русева, Квинтет „Мелодика“ с  ръководител Румяна Драголова,  Тромпетен  Ансамбъл  с преподавател  Светослав Василев, както и  децата от балетните класове с преподаватели Недко Георгиев, Добрина Бахова и Диляна Бахматова. Сценарист е Вяра Алексиева , постановка – Христо Хр. Симеонов.

„Коледа в ефир“ на 22 декември в 18 часа в салона на НХК, вход свободен.

хор

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...