Музикалното ни предлага три невероятни срещи с българската класическа музика „На концерт...

Музикалното ни предлага три невероятни срещи с българската класическа музика „На концерт в сряда”

Три невероятни срещи, изпълнени с красотата на българската класическа музика предстоят в рамките на проект „На концерт в сряда” в Националното училище за музикално и сценично изкуство „проф. Панчо Владигеров”.

На 7, 14 и 21 март, почитателите на родната музика  ще имат удоволствието да се насладят на живото изпълнение на младите музиканти, които ще представят Бургас на ХХІV Национален конкурс за изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов“.

От 20 до 24 март в Бургас ще се състоят Дни на българската музика, които  ще бъдат посветени на 140 години от Освобождението на България. В рамките на тези дни ще бъде и поредното издание на конкурсът за българска класическа музика.

В сряда в магията на българската музика ще ни потопят  произведенията на Панчо Владигеров, Любомир Пипков, Парашкев Хаджиев, Александър Райчев, Васил Казанджиев, Добри Христов, Христо Радоев, Асен Карастоянов,  Георги Златев –Черкин и др.

Младите музиканти ще завладеят слуха и съзнанието на публиката, чрез музиката създадена от виртуозни и вдъхновени творци и през погледа  и сърцето на съвременниците ще предадат красотата българската класическа музика.

Поредицата „Музикалните съкровища на България” се осъществява в рамките на проекта „На концерт в сряда” , тази сряда – 7 март от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен.

 

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...