Млади видеографи от Бургас получиха международно признати сертификати

Млади видеографи от Бургас получиха международно признати сертификати

Млади видеографи от Бургас получиха международно признати сертификати. Свидетелствата ще им помогнат при кандидатстване за висше образование и работа в сферaта на аудиовизуалните медии както в България, така и в чужбина.

След сложен теоретичен и практичен изпит 3 момичета и 2 момчета от Бургас се сдобиха с международно признати сертификати по видеозаснемане и монтаж. Те ще бъдат за тях предимство при кандидатстване във висши учебни заведения по визуални изкуства, медии и реклама у нас и в чужбина. Младежите са на възраст от 10 до 17 години и са участници в първия по рода си проект, свързан с видеото „Модерна телевизия и видео“ на Център за млади таланти към Фондация „Шанс за децата на България“.

Центърът стартира този модулен проект като отговор на новата страст на съвременното общество – видеото. Оказва се, че всеки от нас гледа по 10 – 30 видеа неволно всеки ден, докато разглежда социални медии и сайтове за новини. Всеки от нас снима видео със смартфона си в моменти, които го развълнуват. Според съвременни изследвания потенциалният клиент възприема 70 % по-лесно видео рекламата в сравнение с рекламни текстове и рекламни изображения.

За 60 учебни часа участниците в проекта се запознаха с особеностите на снимането на открито и в студио. Снимаха с DSLR, Action camera, компактен фотоапарат, смартфон. Усвоиха основните правила на видеомонтажа в две световноизвестни монтажни програми. Разбраха как да водят интервю и как да се представят най-добре, когато тях ги интервюират. Заснемаха и редактираха изображения. Заснеха късометражен филм и взеха участие в два фестивала „Рано пиле“ и „Арлекин“. Усвоиха 2D анимационната техника Stop Motion. Заснеха събитие с три камери.

През втория модул от проекта те ще заснемат музикални и рекламни видеоклипове, влогове и др.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...