Министър Владислав Горанов откри новата спортна зала на Търговската гимназия

Министър Владислав Горанов откри новата спортна зала на Търговската гимназия

Финансовият министър Владислав Горанов лично дойде да открие новата спортна зала на Търговската гимназия в Бургас, която официално от днес заработи. Съоръжението бе реализирано по проект „Подобряване на професионалното образование чрез модернизация на образователната инфраструктура“, който се осъществява чрез ОП „Региони в растеж“.

„Радвам се че в Бургас са припознали инвестициите в образованието като приоритет. Всъщност тя създава дълготраен нематериален актив, който ще може да амортизирате цял живот и той няма да губи своята стойност“, изрази се със специфична икономическа терминология Горанов.

Пред възпитаниците на една от първите търговски гимназии в страната той обясни, че  стопанските науки са в основата на всяко успешно бизнес начинание и колкото по-рано се придобият умения за търсене на причина и следствие, приход и разход, баланс между спорта и интелектуалното развитие толкова по-голям успех ще се постигне.

Министър Горанов бе придружен от кмета на Бургас Димитър Николов. Той сподели, че вече гимназията ще може да домакинства на различни състезания на градско и регионално ниво. „В тази дълга летопис на летопис на успехи, с положителния тренд през последните години на подобряване на образователния процес в гимназията, следейки покачването на бала за кандидатстване всяка година, след като директора подготви този проект, който внесохме в Оперативната програма нямаше как, като местна власт, да не съдействаме и да не подкрепим всички тези успехи“, каза бургаският кмет.

В многофункционалната спортна зала могат да се упражняват множество спортове като волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, тенис на корт и бадминтон, а самата база е една от най-добрите в града.

Възпитаниците на Търговската гимназия са с едни от най-високите спортни постижения в града, разкри директорът Павел Чепов. Местните кадри са общински и областни първенци по хандбал, лека атлетика, баскетбол и тенис на маса. Имат и участия в няколко финала на ученически игри.

По проект са инвестирани и средства за модернизиране на материалната образователна част, като е създадена виртуална счетоводна къща и виртуален склад./e-burgas.com

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...