„Меден рудник” празнува с фолклорна музика, детски игри и народни борби

„Меден рудник” празнува с фолклорна музика, детски игри и народни борби

????????????????????????????????????

За седма поредна година най-големият жилищен комплекс на Бургас ще отбележи с интересни събития своя празник. Традиционен организатор е Народно читалище „Паисий Хилендарски 1928“ и местен Инициативен граждански комитет, с финансовата подкрепа на Община Бургас.

През цялата предстояща събота, 16 септември, комплексът ще бъде огласен от песни и смях. От 10.30 часа в парка до блок 128 започва детско шоу „Смехоран“ – забавни игри за всички малчугани. В 12.00 часа венци и цветя ще бъдат поднесени от признателни бургазлии при паметната плоча на основателите на „Меден рудник“ в двора на ОУ „Найден Геров“.

Истинското веселие започва в 16 часа с изпълнения на пенсионерски клубове от комплекса. След тях ще чуем талантливите гайдари от музикалната школа при Народно читалище „Паисий Хилендарски 1928“, с ръководител Георги Миронски. За вашето настроение ще се погрижи и фолклорен танцов клуб „Пламък“.

От 17.00 часа артистите от фолклорен ансамбъл „Странджа“ ще ни пренесат в магията на българския фолклор. В 18 часа празничната програма продължава с концерт на оркестър „Стралджа“, с ръководител Матю Добрев, и народните певици Жечка Сланинкова, Катя Георгиева, Ваня Дженезова и специалният гост Ваня Вълкова.

Гарантираме ви едно невероятно изживяване, съпроводено с песни, танци и забавления. Заповядайте да се повеселим заедно!

На 17 септември (неделя) празникът продължава от 10.00 часа с турнир по борба с участието на млади таланти. Място на провеждане: к-с „Меден рудник“, пред  бл. 128.

Още снимки

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...