Малките бургаски таланти от кв. „Победа“ печелят успехи с изкуството си

Малките бургаски таланти от кв. „Победа“ печелят успехи с изкуството си

Малките бургаски таланти от школите по изкуства към Народното читалище „Христо Ботев 1937“ в Бургас продължават да жънат успехи на различни конкурси по изобразително изкуство. Дейността на школите се финансира по Интегрирания проект за социално включване на ромите и другите уязвими групи в общините Бургас, Средец и Малко Търново, в рамките на Програма ЗОВ.

На последния конкурс, „140 години от Освобождението на България от османско иго“, организиран от Община Бургас и НЧ „Фар 1946“, малките художници от школата „Шарена палитра“ спечелиха четири награди – 11 – годишните Зоя Христова и Антон Николов заеха първо място, 12 – годишната Ани Чолакова – трето, а 10 – годишният Георги Асенов получи поощрителна награда.

Възпитаниците на художествения ръководител Атанаска Желязова от ЛШ „Шарена палитра“ и ЛФ „Фантазия“ се представиха отлично и на Общоруския конкурс „С хармония с природата“, за който изпратиха свои произведения в гр. Ярославъл. Мария Маринова спечели второ място в категория „живопис“.

Нашата мисия е, че всяко дете има право на равен старт в живота, право да учи и твори и да споделя мечтите си, които са безценни„, споделя Атанаска Желязова.

Отлично представяне постигнаха децата и на 9-ия Международен конкурс „Обичам моята родина“, организиран от Дружество „Русофили“ и Съюзът на българските учители. Той се провежда в рамките на 6 месеца, в които всяко дете рисува по една картина месечно. В първия му кръг, 12 – годишната Мария Йорданова се класира на трето място, а в следващия зае и първо. 11 – годишната Калинка Янкова зае второ място в конкурса. В третия кръг 10-годишният Красимир Мехмед се класира трети.

Децата продължават да творят в читалище „Христо Ботев“ в бургаския квартал „Победа“, което също беше ремонтирано в рамките на Интегрирания проект за социално включване на ромите и другите уязвими групи в общините Бургас, Средец и Малко Търново.

Проектът на Община Бургас се изпълнява в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и Образование за Всички), финансирана от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

„Интегрираният проект за социално включване на роми и други уязвими групи“ е по Програма ЗОВ, швейцарска подкрепа за социалното включване на роми и други уязвими групи, финансирана от Българо – швейцарската програма за сътрудничество. Партньори по проекта са община Средец, община Малко Търново, фондация „Областен ромски съюз“, Основно училище „Христо Ботев“ в бургаския квартал „Победа“ и фондация „ОФФ Медия“.

За повече информация следете сайта на Програма ЗОВ:

http://zovprogramme.bg/bg/locations-burgas

Следвайте ни и във Фейсбук:

https://www.facebook.com/ZOVProgramme/

За контакти:

Мариян Иванов

Фондация „ОФФ Медия“

Експерт „Координатор информиране на общността“

Моб: 0889/822 729

mariyan.iv.ivanov@gmail.com

Още снимки

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...