Летище Бургас получи награда за принос в регионалната икономика

Летище Бургас получи награда за принос в регионалната икономика

Летище Бургас бе наградено от Търговско индустриална камара Бургас за своя принос към развитието на икономиката в региона. Камарата раздаде годишните си награди на прием в хотел „България“, където концесионерът на летище Бургас грабна отличието в категорията голямо предприятие, с над 250 служители.

Концесионерът на летището бе отличен за приноса и инвестициите си в транспортната инфраструктура, за  привличането на нови авиокомпании и увеличаването на броя на дестинациите и пътниците. Наградата бе приета от Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД,  в присъствието на местните и регионални власти, на дипломатически представители и ръководители на държавни институции.

„България и Черноморският бряг са изключително красиви и наша цел е летищата да отразяват тази красота. За това ние продължаваме да инвестираме, като се стремим да осигурим перфектни условия за всички – превозвачи, посетители и служители“, сподели г-н Хеппе. „Ние ще продължим да работим за развитието на трафика и на региона и сме признателни, че нашите усилия се забелязват от Търговско индустриална камара Бургас и общността“ добави той.

TSS_9506

Тази година 9 нови aвиoĸoмпaнии изпълниха пoлeти oт и дo лeтищe Бypгac, а в лятнoтo paзпиcaниe бяxa вĸлючeни 10 нoви дecтинaции. Постиженията на Фрапорт Туин Стар също така включват 48 нови работни места и 2 нови програми за кариерно развитие за постоянен и сезонен персонал. Продължават и реконструкциите на летищата, като в  Бургас следват разширявания в терминала и на перона на летището.

През първите 10 години на концесията си на морските летища, Фрапорт Туин Стар е инвестирала 350 милиона лева, в резултат на което летищата могат да се похвалят с нови терминали, обновена инфраструктура, компютърни и комуникационни системи. Очаква се до 2026 г. да бъдат инвестирани още 256 милиона лева.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...