Културен ден на Бургас ще се проведе в Народното събрание в навечерието...

Културен ден на Бургас ще се проведе в Народното събрание в навечерието на Никулден

Културен ден на Бургас ще се проведе на 30 ноември, четвъртък, в Клуба на народния представител в сградата на Народното събрание. Събитието е по инициатива на Община Бургас и със съдействието на народните представители от региона.

Проявата ще започне в 11.30 часа с изложба на големия художник и бургазлия Георги Баев. На откриването на експозицията се очакват да присъства част от семейството на твореца и цялото академично ръководство на Националната художествена академия.

Събитието в парламента включва още базар с книги на бургаски поети и белетристи, които ще покажат интензивния литературен живот в града. Всеки посетител на базара ще може да си вземе една или повече книги и да пусне в специално оформена кутия сума по лична преценка. Това ще популяризира допълнително творчеството на бургаските поети и писатели, но и ще помогне на един млад живот да продължи пълноценно.

Събраните средства ще бъдат внесени в сметката за лечението на 21-годишната Антония Спасова Чикова, която пострада при тежък инцидент на бургаската гара и загуби краката си.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...