Култовият спектакъл „Секс, наркотици и рокендрол“ с гастрол в Бургас

Култовият спектакъл „Секс, наркотици и рокендрол“ с гастрол в Бургас

Култовият спектакъл на Ерик Богосян “Секс, наркотици, рокендрол” отбелязва 25 години на сцена. Това е постановката с най-дълъг живот у нас, а гастрола по случай годишнината минава и през Бургас. Жителите и гостите на града ще имат възможността да видят спектакъла в залата на Кукления театър на 5-и октомври  от 19 часа.

Режисьор на постановката е Николай Ламбрев – Михайловски, а главни действащи лица са проф. д-р Ивайло Христов, Добрин Векилов – Дони и Коцето – Калки. Те ще представят публичния размисъл на Ерик Богосян върху конфликтите в живота на автора.

Според легендата терминът “Рокендрол” е измислен от Алан Фрийд – DJ от Ню Йорк. Но Фрийд е направил много повече от това да назове едно явление и да запознае милиони хора с него. Той също е успял да стане център на скандал, да провали живота си с пиянство и да умре млад. Той самият е бил превъплъщение на рокендрола.

“Изразът “секс, наркотици, рокендрол” е сякаш татуиран върху живота ми през последните двадесет и пет години. В продължение на много време аз дори смятах, че “секс, наркотици, рокендрол” е самият живот. Всеки, който не се движеше със 150 км. в час на проглушителна музика, просто не беше жив. Не признаваш ли рока, значи си мъртъв.

А всъщност се оказа тъкмо обратното. Сексът и СПИН убиха много хора, много мои приятели. Изразът “секс, наркотици, рокендрол” не носи същата празнична атмосфера, както преди петнадесет години. Понякога дори напомня за мъртвешки танц. Прекарах по-голямата част от живота си, заклещен между идеализъм и хедонизъм, между егоизъм и себераздаване, между любов и секс, между хаос и прегледност.

Днес, през 1991 г., въпросът е: как мога да бъда едновременно безотговорен и да поемам отговорност? Пиша за онези неща, които не мога да разбера”, казва самият Богосян.

Билети за постановката може да закупите от касите на НХК, както и на тел.: 0894/898-098. Спектакълът гостува в Бургас по покана на Маруся Русева и нейното „Арт Ателие“.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...