Круизен кораб с над 3000 туристи ще акостира на Морска гара –...

Круизен кораб с над 3000 туристи ще акостира на Морска гара – Бургас

Jordan Dimov Photography / BurgasCity.com

На 27 август се очаква първият круизен кораб да акостира на Морска гара – Бургас, съобщи директорът на пристанище Бургас, Диян Димов.

„Над 3080 са само туристите, които могат да бъдат гости на този кораб и над 1500 човека е екипажът. Той е един от големите пасажерски кораби с дължина 288 метра и газене 8,5 метра. Следващите ще бъдат през септември и октомври”, посочи Димов.

По неговите думи, планираните още преди две години кораби са били 31, много повече от сега заявените. Димов посочи, че по-малкият брой на круизни кораби тази година се дължи на кризата в Украйна и Русия, която възпира, както круизните оператори, така и пасажерите, които искат да посетят региона на Черно море.

Миналата година 27 пасажерски кораба посетиха Порт – Бургас с 42 хиляди пасажера. Тази година 4 са потвърдили засега акостиране на морската гара. Около 15 хиляди ще бъдат туристите, допълни Димов.

Коментари

Един коментар на “Круизен кораб с над 3000 туристи ще акостира на Морска гара – Бургас”

  1. Е, добре де, защо тогава във Варна до сега има няколко посещения? Че и се очакват още много до този паметен 27.9? Или Варна не е на Черно море и не се брои :)))))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...