Концерт-спектакъл отбелязва 120 години от рождението на Джордж Гершуин

Концерт-спектакъл отбелязва 120 години от рождението на Джордж Гершуин

С въздействащ концерт ще бъде отбелязана 120-годишнината от рождението на гениалния музикант и композитор Джордж Гершуин. Спектакълът „Опияняващо“ ще се проведе на 11 ноември от 19.00 часа в НХК.

В него ще участват музикантите Мишел Дийн – вокал, Петя Тончева – вокал, Недко Георгиев – вокал, Тодор Маджаров – цугтромбон, Иво Гичев – пиано, вокал, Румен Обрешков – бас и Радослав Харалампиев – барабани.

В спектакъла ще видим още Стелла Михайлова, Габриела Йорданова, Денислава Станкова, Жулиета Михнева, Мадлен Георгиева, Мария Петкова, Йоанна Стоянова, Росица Перева, Кристина Станкова, Ксения Гребень.

Концерт-спектакълът представлява симбиоза между музика, пластика и слово, в което режисьорът Христо Симеонов, Мишел Дийн и приятели ще позволят на зрителите да се докоснат до истински вдъхновения голям творец 120 години след неговото рождение.

Спектакълът се организира от „All The Jazz“, със съдействието на Община Бургас.

Джордж Гершуин е роден е на 26 септември 1898 г. в Ню Йорк. с фамилното име Гершовиц- син на дребен търговец-емигрант от Русия, но го променят на Гершуин след като имигрират в САЩ. Започва да учи пиано отрано и така се увлича, че неговият баща се принуждава да му вземе учител по теория на музиката. Петнайсетгодишен, Гершуин става професионален музиканти. На 25 години той е най-популярният композитор на Америка, благодарение на дългия списък от оперни заглавия, филмовата си музика, концертът за пиано и оркестър във ФА, симфоничната сюита „Един американец в Париж“, емблематичната опера „Порги и Бес“, „Рапсодия в синьо“ и много други.

Гершуин превръща джаза от „улично момиче в почтена дама“. За него критиците казват, че е роден под „знака на саксофона“. За своите само 38 години Джордж Гершуин успя да подари на света великолепието на истинския джаз.

Билети за спектакъла „Опияняващо“ можете да закупите на касата на НХК.

За повече информация: 0889 801 120.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...