Кметът Николов подкрепи кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ на радио FM+

Кметът Николов подкрепи кампанията „Убий скоростта, спаси дете“ на радио FM+

Безопасното отиване и връщане на децата от училище е тема, която през последните дни вълнува най-много родителите. По нареждане на кмета Димитър Николов още преди дни са предприети мерки за избягване на инциденти по време на първия учебен ден. Днес градът се включи и в превърналата се в традиционна кампания на Радио FM+ „Убий скоростта, спаси дете“. По време на инициативата беше боядисана една от пешеходните пътеки до ОУ „Пейо Яворов“ в комплекс „Лазур“.

В кампанията се включиха и деца от ДГ „Пламъче“, които научиха от своите преподаватели как безопасно да пресичат пътното платно.

„Искаме чрез тази кампания, която правим с радио FM +, да завишим вниманието на всички водачи и ги призоваваме да намалят скоростта, да спасят детския живот и да се отнасят още по-сериозно към правилата за движение в града, особено когато се преминава около училища“, каза Димитър Николов.

Всички пешеходни пътеки на територията на града, които водят към училища и детски градини, са освежени и маркирани, за да завишат вниманието както на водачите, така и на децата, допълни Николов. Община Бургас работи съвместно с няколко неправителствени организации за повишаването на сигурността и безопасността на движението. Една от мерките за опазването на децата на пътя е осигуряването на доброволци на местата с интензивен трафик, които ще следят за безопасното пресичане на пътното платно.

Димитър Николов призова водачите и пешеходците да бъдат по-внимателни и да не разчитат единствено на пътните патрули.

„Знаете за многото неприятни случаи в Бургас, когато са загинали деца. Затова тази кампания, колкото пъти да се прави в годината, тя винаги е необходима, винаги има нужда от нея, защото със заострено внимание и с по-високо ниво на отговорност ние можем да съхраним здравето и най-вече живота на бургаските деца“, допълни Николов.

Още снимки

1

2

3

4

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...