„Кикимора“ забиват в Бургас с трибют на „Пърпъл“ и „Рейнбоу“

„Кикимора“ забиват в Бургас с трибют на „Пърпъл“ и „Рейнбоу“

Броени месеци след грандиозния концерт в залата на бургаската опера българската рок група „Кикимора“ отново забива с оркестъра на Държавна опера – Бургас. Бандата на Николо Коцев ще повтори трибюта си на „Deep Purple“ и „Rainbow“ на сцената на Летния театър на 31 юли от 21 ч. Концертът, който е копродукция със старозагорската опера, е част от Бургаски музикални празници „Емил Чакъров“.

На сцената заедно със симфоничния оркестър на бургаската опера излизат създателят на групата Николо Коцев, известен и като композитора на първата българска рок опера „Нострадамус“, който е работил с голяма част от световните рок банди, клавиристът Антоний Георгиев, басистът Николай Цветков, барабанистът Николай Тодоров и вокалът Никола Здравков. Въпреки счупената си дясна ръка Ники Тодоров ще застане и за този концерт на барабаните. Барабанистът уверява, че гипсът и болката няма да попречат да се раздаде на сцената. Никола Здравков, вокалът на „Торнадо“, който от няколко месеца е в състава на „Кикимора“, е вече познат на публиката и от формата „Гласът на България“, където стигна почти до финала.

Диригент отново ще бъде най-младият маестро у нас – Димитър Косев, който е познат на бургаската публика и от трибюта на „Queen“ от миналото лято. На концерта на „Кикимора“ през март Косев отново взриви публиката със спонтанно поведение на сцената, като изпрати клавириста Антони Георгиев на диригентския пулт, а сам застана на неговото място и изсвири вместо него „Perfect Stranger“ на Пърпъл. Едва двадесет и пет годишният диригент с неподражаем стил на сцената – фрак, кецове и много емоции, изправи няколко пъти на крака публика и оркестър.

Концертът няма да бъде повторение на предишния, обеща Николо Коцев. В програмата са включени няколко нови парчета, стана ясно дни преди събитието.

_NIK5139

_NIK5168

_NIK5234

 

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...