Какво убива малки делфинчета в Черно море?

Какво убива малки делфинчета в Черно море?

На плажа Корал, това лято морето започна да изхвърля мъртви малки делфинчета. Като в някакъв филм на ужасите, към края на всяка седмица, три пъти подред по 1. Но следващата седмица делфинчетата започнаха да излизат и преди края на седмицата – в сряда 3, в четвъртък 4, в доста разложено състояние, което говори, че вероятно всички те са следствие на някакво събитие случило се в морето преди определно време 10-20 дни. Започнаха да валят сигнали от всякъде. Арапя – 3, Шабла – 8, Крапец – 10… само в рамките на един ден…

По данни на международни организации и изследвания, едва 1-2% от мъртвите делфини достигат до брега. Което означава, че вътре в морето, вероятно броят им е в хиляди. (плажът Корал притежава 760м. плажна ивица – представете си щом на тази ивица излизат толкова за какво става въпрос!)

Досега основните причини за мъртвите делфини са:

– естествени причини, болести, паразити и т.н.

– замърсявания

– улов в рибарски мрежи
– убийство с огнестрелно оръжие и др., на делфини от яхти, лодки, рибарски кораби и т.н.

За тези хипотези през последните години имаше многократни доказателства, за да може някой (отговорните държавни институции) да им обърне внимание. Не се случи. Преди няколко години стигнахме дори до министър Найденов, и парламентарния контрол в НС. Не произтече нищо. Празни обещания. А сега – да не говорим.

Цялата статия четете в koralbeach.com

Коментари

Един коментар на “Какво убива малки делфинчета в Черно море?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...