И в Маями оцениха потенциала на Пристанище Бургас

И в Маями оцениха потенциала на Пристанище Бургас

Jordan Dimov Photography / BurgasCity.com

Представители на „Пристанище Бургас” ЕАД участваха в най-голямото круизно изложение „Cruise Shipping Miami 2015”. То се проведе в периода 16-19 март в Маями, САЩ.

Изложението е най-голямото круизно събитие в света, в което участват над 900 изложители и е посещавано от 11000 представители от 125 страни. В конференцията участваха всички круизни оператори и представители на пристанища от целият свят.

Във водещата презентация “Развитие на пристанищната инфраструктура в новопоявили се пазари”, Джон Терсек, вицепрезидент на Royal Caribbean Cruises Ltd, изрично отбеляза, че България, в частност Бургас е нова круизна дестинация с голям потенциал. В отделен разговор Джон Терсек и ръководителите на Пристанище Бургас дискутираха силните и слабите места за развитие на круизите в Бургас. По думите на експерта пред бургаското пристанище предизвикателствата за развитие на круизния бизнес са подобряване на инфраструктурата и интермодалността на специализирания терминал. Той заяви, че е убеден, че положителните отзиви от успешното начало ще се повторят в скоро време, независимо от сложната ситуация в региона.

В дните на изложението беше проведена официална среща с представителите на Търговската палата на град Трабзон и ръководството на едноименното пристанището, които съвместно с порт Батуми /Грузия/ разработват Черноморска круизна платформа, която да обедини усилията на този бизнес в Черно море, както и да се подготви текст на Меморандум за сътрудничество между заинтересованите пристанища в региона. Инициатива, подкрепена и от Порт Бургас, със сигурност ще разшири представителността на Черно море и може да даде допълнителна увереност на круизните компании за дългосрочност на техните нови круизни намерения.

Представителите на Грузия, с които пристанище Бургас участва съвместно няколко години на изложението, също потвърдиха готовността си за обединение на няколко порта/страни за развитие на круизният бизнес в Черно море.

За подобряване на обслужването на пасажерите от големите круизни кораби и от крайбрежното плаване, с водещите световни фирми от Испания – “Аделте” и “ТУББО” бяха разгледани техническите параметри и ценови условия за изграждане на пътнически круизен ръкав на морска гара Бургас. Модерните и конкурентни ценови решения на експертите от „ТУБО” в близките месеци могат да бъдат реализирани в новия терминал.

В потвърждение на добрите перспективи за морския круизен бизнес в порт Бургас са и съгласуваните нови 5 посещения за 2016 и 2017 година на 220 метровия кораб Costa neoRomantika, който ще да открие сезона на 5 април 2016 година с 1800 пасажери.
източник: burgasdunews.info

Коментари

3 коментари на “И в Маями оцениха потенциала на Пристанище Бургас”

 1. Когато туриститите слязат от круизния кораб, те искат да посетят интересни места наоколо.
  Какво може да им се предложи около Бургас?
  Несебър, Созопол и ???
  Да не говорим за пътя до Несебър.
  Иначе пристанището има данни да акустират големи круизни кораби, само че тези хиляди пасажери предварително се записват и си плащат за екскурзии наоколо…

 2. Kakvo mi razpravq toq muhlio ot royal caribbean che burgas e dobra i locha destinaciq q da vidqt na kakvi portove spirat korabite na royal caribbean da ne bi vsichkite da za chudo i prikaz.aide da hodqt da si go nachukat balaci nai ujasnata companiq da se raboti tam.chte vi dam edin savet ne otivaite da rabotite tam

 3. вече всичко ще оценят Хамериканците ако не оценят няма да се строй ! хахахахахах

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...