Изложбата „Обич за България“ на българчета, живеещи в чужбина, ще бъде представена...

Изложбата „Обич за България“ на българчета, живеещи в чужбина, ще бъде представена в галерия „Баев“

Експозицията „Обич за България“ включва 60 рисунки на българчета от неделни училища в Италия, Франция, Белгия, Германия,Ирландия, Великобритания, Австрия, Гърция и Молдова. Изложбата ще бъде открита утре, 9-ти юли, от 14.00 часа в галерия „Баев“.

Министерството на образованието и науката, съвместно с Асоциацията на българските училища в чужбина, инициира изложба от рисунки на ученици от българските неделни училища в чужбина под надслов „Обич за България“. Провеждането на инициативата е израз на дългосрочните съвместни усилия за създаване, подкрепа и популяризиране дейността на българските неделни училища и за съхраняване на националното самосъзнание на младите българи зад граница.

През изминалата учебна година чрез инициативата „Розите на България“ над 50 000 деца и техните родители по света показаха по едно и също време с българското хоро своята обич към България, сега идеята
е това да стане посредством изкуството, багрите и емоциите в тях.

Министерството на образованието и науката осигурява функционирането на близо 400 български училища по света в 36 държави на 6-те континента. Те са се превърнали в истински огнища на българското, надеждата и обичта към родината.

Изложбата „Обич за България“ се организира със съдействието на Община Бургас. Експозицията ще радва бургазлии и гости до 19 юли.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...