Златният физик Теодосий Теодосиев отново в Бургас – представя биографичния си филм...

Златният физик Теодосий Теодосиев отново в Бургас – представя биографичния си филм „Формулата на Тео“ на 14 юни

0

Билетите за прожекцията „Формулата на Тео“ вече са в продажба на цени от 6 и 8 лева. Могат да се закупят от летната каса, в градинката на Часовника.

 На 14 юни бургазлии и гости на града ще имат удоволствието да видят новия български филм „Формулата на Тео“. Теодосиев лично ще представи филма пред всички присъстващи в Дома на Нефтохимика от 18.00 часа. Документалната лента е вдъхновена от златния физик на България – Теодосий Теодосиев. Режисьорът и сценарист на филма Николай Василев проследява една година от живота на Теодосиев, който през последните 40 години се е отдал на мисията да развива таланти в областта на физиката.

„Формулата на Тео“ показва как една светла личност може да одухотвори институцията на учителството. „Той се опитва не само един конец да издърпа от кълбото, а да развие цялата същност на учениците си и по този начин да ги направи многовалентна структура“ – споделя режисьора за своя вдъхновител.

Припомняме, че в края на април учителят по физика Тео бе посрещнат в препълнената зала на Експо център „Флора“, където изнесе мотивираща лекция по човечност.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...