„Златен гейм“ срещу белгийците класира „Нефтохимик 2010“ на 1/8 финал за купата...

„Златен гейм“ срещу белгийците класира „Нефтохимик 2010“ на 1/8 финал за купата на CEV

Шампионът на България по волейбол „Нефтохимик 2010“ направи пробив в Европа като се класира за 1/8 финал от втория по сила турнир за купата на CEV.

Бургазлии узакониха това си право след истинска драма в зала „Младост“ срещу белгийския „Пай-Ки“. След загуба с 2:3 като гости, нашите успяха да спечелят реванша със същия резултат.

Наложи се спорът да се реши в решителен „златен гейм“, в който момчетата на треньора Найден Найденов показаха дух и здрави нерви, издържаха на огромното напрежението и ликуваха.

Успехът дойде трудно с 16:14 точки, за радост на бургаските любители на волейбола, които подкрепиха отбора по най-добрия начин. За да помага на съотборниците си се включи невъзстановеният след операция на глезена разпределител Георги Братоев, който доказа, че е истински капитан. Сполучливо като резерви се включиха Петър Христов и Стоян Самунев, които замениха Дмитрий Яковлев и Илия Петков и останаха на полето до края на двубоя.

Топреализатор за „Нефтохимик 2010“ с 24 точки/2 блока, 3 аса, 59 % ефективност в атака и 31 % позитивно посрещане/ стана Савелий Поздняков.

Младата надежда Георги Петров завърши с 21 точки/2 блока, 63 % ефективност в атака и 38 % позитивно посрещане/.

На 1/8 финал бургаските волейболисти ще имат съперник от Норвегия. Това са отборите на „Фьорде“ и „Викинг ТИФ“ – Берген. Които ще трябва да излъчат победите на 1/16 финал, като първият мач е между 18 и 20 декември.

За „Нефтохимик 2010“ през тази седмица предстои ново сериозно предизвикателство в националната Суперлига. На 9 декември/неделя/ бургаските волейболисти посрещат тима на „Монтана“. Мачът в зала „Младост“ е от осмия кръг и е с начален час 14,30. Билетчето за вход е по левче.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...