Започна подготовката за Фестивала на пясъчните скулптури (СНИМКИ)

Започна подготовката за Фестивала на пясъчните скулптури (СНИМКИ)

Jordan Dimov Photography / BurgasCity.com

В Бургас започна заравняването на терена в парк „Езеро“, където ще бъдат изработени скулптурите за Осмия пясъчен фестивал в града, видя репортер на BurgasCity.com

„НА САФАРИ С ФОТОАПАРАТ“ е темата, която вдъхновява авторите в осмото издание на Фестивала на пясъчните скулптури, организиран от Община Бургас. Зад интересното заглавие тази година „дебнат“ десетки фигури на екзотични животни от различни континенти и епохи.

Най – интересните представители на дивата фауна ще бъдат изваяни от талантливите ръце на трима скулптори от Русия, двама от Украйна, по един представител на Полша, Португалия, Чехия, Холандия, Словакия, Австралия и Турция. Своето майсторство и доказан професионализъм ще демонстрират и седем скулптори от България.

Освен мащабните пясъчни фигури, в изданието на фестивала тази година се подготвят допълнителни изненади и приключения за малки и големи. Очаквайте „НА САФАРИ С ФОТОАПАРАТ“ през лятото!

Фестивалът на пясъчните скулптури е знаково за Бургас ежегодно събитие. Посещаемостта му постоянно нараства и през 2014-та надмина цифрата 100 000 души.

„Събитието създава незабравими спомени у децата и представя сюжети за великолепни снимки, които да украсят вашия албум. Добре сте дошли в Бургас!“ – с тези думи кметът Димитър Николов отправя своята гостоприемна предварителна покана към туристи от страната и чужбина.

piasak

*Снимките са от предишни издания на фестивала

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...