„Зад кулисите“ е поредното голямо предизвикателство, което стартира днес в Музикалното

„Зад кулисите“ е поредното голямо предизвикателство, което стартира днес в Музикалното

“Зад кулисите” е името на поредния проект, който стартира днес в

Националното училище за музикално и сценично изкуство “проф. Панчо Владигеров”. Идеята и реализацията е изцяло на Ученическия съвет, като желанието на децата е да покажат и другата страна на изкуството – тази зад сцената.

Според младите творци е необходимо  да разбират добре  естеството на сферата в която учат  и това   ги задължава да са наясно с творческите процеси.

Как се случва магията? Какво стои зад всичко? Колко труд и талант са необходими? Това са само част от въпросите, отговор на които ще търсят децата в отделните издания. Проектът предвижда поредица от срещи с изявени творци, на които ще се обсъждат конкретни професионални теми, които вълнуват бъдещите артисти. В програмата  ще бъдат  включени и различни уъркшопове и майсторски класове.

Известните оперни артисти Георги и Шмилена Султанови ще бъдат първите участници в новата инициатива. Звездното семейство е добре познато на почитателите на класическата музика от многобройните им превъплъщения на българските и международни сцени.  Какво се крие в живота зад кулисите, за сценичната треска и как се развива тя с времето и опита, ще разговарят днес

Георги и Шмилена със своите млади колеги.

„Зад кулисите“ е поредното голямо предизвикателство за Ученическия съвет към училището по изкуства , което стартира днес в 17 часа в Кафе с автограф.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...