Жаклин Костадинова спечели първа награда за най-добро изпълнение в конкурса „Сребърна Янтра“...

Жаклин Костадинова спечели първа награда за най-добро изпълнение в конкурса „Сребърна Янтра“ във Велико Търново

8-годишната Жаклин Костадинова, която е солист на детски хор „Милка Стоева“ при Младежки културен център – Бургас с вокален педагог Мариета Секлемова, се завърна с първа награда за най-добро изпълнение на чужда песен в първа възрастова група от Международния конкурс „Сребърна Янтра“, който се проведе във Велико Търново.

Младата изпълнителка бе допусната до конкурса след предварителен кастинг, а в конкурса тя се съревновава с 28 деца в нейната възрастова група. В конкурса взеха участие над 90 изпълнители от 13 държави, сред които представители на България, Италия, Малта, Финландия, Румъния, Молдова, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Украйна, Словения, Франция и Англия.

Председател на професионалното жури бе Силвия Кацарова. Тя остана с прекрасни впечатления от изпълнението на Жаклин, която представи песента на Майкъл Джексън „Man in the mirror“. За първи път тази година в рамките на конкурса бе представена и нова категория „Пеещи семейства“, където дуетната двойка баща и дъщеря Костадинови отново изпълни песента от анимационния филм „Аладин“ – „A Whole New World“ на сцената на Музикално-драматичен театър „К. Кисимов“ и бяха бурно аплодирани.

Международният конкурс за млади поп изпълнители на популярна песен „Сребърна Янтра“ е първият конкурс за млади изпълнители на популярна песен, който се организира във Велико Търново след като градът е бил дългогодишен домакин на TV-конкурса на БНТ „Мелодия на годината“. Целта на конкурса е да се създадат международни творчески контакти и утвърждаване у младите изпълнители на вкус към най-добрите образци на българската и световна популярна песен. Организатори на събитията са сдружение „Сребърна Янтра-2003“ в партньорство с Община Велико Търново, директор и продуцент на конкурса е Румяна Начева.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...