ДФК „Звездичка“ калява малките на възраст футболисти в първенствата за големите

ДФК „Звездичка“ калява малките на възраст футболисти в първенствата за големите

Детският футболен клуб „Звездичка“ ще калява малките си таланти в съперничеството с по-големи от тях по възраст футболисти. Бургаският детски клуб се реши на този изключително смел ход през новия сезон 2017-2018 г., след като към него беше отправена покана за участие в първенствата за юноши младша възраст и деца „А“, без обаче клуба да разполага все още с възпитаници от съответните набори.

Така по футболните терени 13- и 14-годишни ще се изправят смело срещу 15- и 16-годишни млади господа от противниковите отбори. Този ход няма аналог у нас и цели не толкова резултати, а каляване и сплотяване на дарованията. Първенствата за младша и деца „А“ стартираха неотдавна.

„Нормално и обяснимо е изправяйки се срещу по-големи с 1- 2 години съперници, да има и загуби. Но ние сме убедени, че това е безценен опит по пътя на тяхното израстване, който неминуемо ще даде своите плодове. Още следващия сезон нещата ще си дойдат на мястото, когато нашите възпитаници ще се изправят и ще мерят сили с тяхната си възраст“ каза спортният директор на „Звездичка“ Иван Мирчев.

Футболната школа е нова и тепърва надгражда като инвестира постоянно в бази и кадри.

Още снимки

 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...