Доц. Рачев: Зимата си отива! (Карти)

Доц. Рачев: Зимата си отива! (Карти)

„България в момента се намира между два циклона. Днес ще повали малко дъжд. Утре ще вали на малко отделни места. В четвъртък един циклон ще мине южно от България и ще влезе по студен въздух. Тогава в Западна България ще видим малко сняг. На Йордановден и на Ивановден ще бъде много топло. Очакват се температури от порядъка на 10-12 градуса, което не е типично за това време на годината Това заяви пред БНТ доц. Георги Рачев, цитиран от Блиц.

Той прогнозира, че първата половина на януари ще бъде доста топла. На Скандинавския полуостров и в цяла Европа също времето било топло.

„През уикенда в София ще бъде много топло. Максималните температури ще бъдат около 9-12 градуса.

1514872549-bbb

„За втората половина на януари не мога да дам точна сбъдваемост на прогнозите. Това зависи дали над Скандинавския полуостров ще се оформи голям антициклон“, допълни климатологът.

1514872558-ll

В момента, в който студът се отдръпне от САЩ, може да очакваме и застудяване в България, но като цяло целият януари ще бъде топъл и сравнително сух. Ако продължава така времето зимата може и да я изпуснем. Малко вероятно е да има студове по две седмици. Зимата лека по лека си отива“, завърши изненадващо Георги Рачев.

1514872866-vvv

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...