Днес се състоя официалното откриване на „Зоопарк Бургас“ (Снимки)

Днес се състоя официалното откриване на „Зоопарк Бургас“ (Снимки)

Днес се състоя официалното откриване на „Зоопарк Бургас“, който наскоро стана един от десетте лицензирани зоопарка в България. По този повод през целия съботен ден посетителите се допускат безплатно. Гост на откриването бе зам.-кметът доктор Лорис Мануелян. Той предаде искрените поздрави на кмета Димитър Николов за увенчалите се с успех дългогодишни усилия на семейство Дъбови, които превърнаха бивша градина с плодни дръвчета в една прекрасна атракция за малки и големи, където животните се разполагат нашироко и се размножават често, което е доказателство, че се чувстват добре.

Като жест към „Зоопарк Бургас“, Общината го включи като един от обектите в книжката „Опознай Бургас“. Ако човек посети всички близо 20 най-интересни места от каталога и събере необходимите печати в книжката, той ще получи награда. Новата инициативата „Опознай Бургас“ има за цел да направи по-разпознаваеми местните обекти с туристически потенциал и да повиши тяхната посещаемост. Повече за нея ще разкажем през следващата седмица.

Днес Кръстьо Дъбов и дъщеря му Елеонора представиха на посетителите най-новите животни в зоопарка – чифт мадагаскарски лемури и чифт маймунки от вида зелена морска котка. Те обещаха през следващите години постоянно да обогатяват живата експозиция с нови интересни представители на световната фауна.

Повече за „Зоопарк Бургас“ вижте тук:

http://zooburgas.com/

Още снимки

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...