Днес представят „Тартюф” на бургаска сцена

Днес представят „Тартюф” на бургаска сцена

Снимка: theatre.art.bg

Класиката на Жан Батист Молиер – „Тартюф”, ще бъде поставена на бургаската театрална сцена. Представлението на театър „Българска армия” ще се състои на 29 януари, в залата на НХК. Спектакълът гостува в черноморския град по покана на „Арт Ателие”.

На сцената ще излезе цяла плеяда от обичани звезди – Веселин Ранков, Гергана Данданова, Евелин Костова, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Иван Радоев, Гергана Плетньова, Веселин Анчев, Калин Иванов, Луизабел Николова, Десислава Касабова, Симеон Дамянов, Асен Кобиларов.

Надниквайки в дома на заможния буржоа Оргон, виждаме сцени от живота – такива, на каквито се натъкваме до ден-днешен. Сцени, в които измамата заслепява честността, а откритостта е равностойна на наивност, доверието – на глупост, послушанието – на робство. Алчността за богатство, плът и имоти е дяволската сила, която заразява минало и бъдеще.

В „Тартюф“, класическата комедия на нравите, Молиер улавя духа на престореността и осмива алчния човек. Сюжетът на пиесата е актуален и днес и не слиза от световните сцени.

Лъжливият морал, привидната святост, порядъчност и безкористност на Тартюф са маска, зад която дебне коварството. Примамлива се оказва опаковката, блазнеща с безупречна външност и финес.

Билети вече се продават на касите на НХК, както и на тел. 0894/898-098.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...