Днес представят кураторският проект на Георги Динев „Капки смях“ в галерия „Петко...

Днес представят кураторският проект на Георги Динев „Капки смях“ в галерия „Петко Задгорски“

На 23 юли / вторник/ 2019г. от 18.00ч. в Бургаска Художествена Галерия „Петко Задгорски“ се открива изложба „Капки смях“ . Кураторски проект на Георги Динев, съфинансиран от Община Бургас. Откриването ще започне с хумористичен монолог на актьора от Бургаския Драматичен Театър „Адриана Будевска“ – Стоян Памуков.

Изложбата  „Капки смях“ е проект, чиято цел е да се избяга от първообраза на възприятието за хумор. Това е проект за интерпретация на смешното, странностите и  малките чудеса с  хиляди лица в живота на хората и света около нас.

Изложбата има за цел да представи един нов начин на провокация. Да даде възможност на художници да покажат пред публика произведения създадени и свързани изцяло със забавния поглед на живота, през очите на твореца.

В изложбата ще вземата участие 32ма автори от страната и гр. Бургас,  които в своето творчество акцентират върху сатиричното, необичайното и самоиронията. Към всеки един от авторите е отправена лична покана.

В Бургас до момента не е имало подобна хумористична изложба. В световен план подобен род представяне има голяма популярност и предизвиква повишен интерес от страна на публиката в широк обхват.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...