Днес на летище Бургас се проведе пълномащабно учение (Снимки)

Днес на летище Бургас се проведе пълномащабно учение (Снимки)

Днес на летище Бургас се проведе пълномащабно учение с участието на Аварийно-спасителната, Медицинската и Пожарна служби на летището, Летищен център за обслужване на въздушното движение, Гранично полицейско управление, Център за спешна медицинска помощ Бургас, Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението Бургас и Районен център 112 Бургас.  

По сценарий се симулира пожар в складовото стопанство за Гориво-смазочни материали на летището, неговото потушаване, евакуация на служителите в обекта, работа с аварийното оборудване, както и проверка на времето за явяване и координиране на действията с външните организации.

Общо 81 души и 17 броя специализирана техника и автомобили взеха участие в днешното учение.

След проведената тренировка беше демонстриран новия аварийно-спасителен автомобил, закупен от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

6

8 (1)

9

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е германо-българскa компания, която спечели концесия за управление на летище Варна и летище Бургас за 35 години. В съвместната компания Фрапорт притежава мажоритарен дял от 60%. Компанията управлява и развива двете морски летища – врати към българското Черноморие, предоставящи денонощно обслужване: летище Варна в североизточна, а летище Бургас – в югоизточна  България.  “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД се грижи за повишаване качеството на обслужване и цялостното изживяване на пътниците, обучението и повишаване квалификацията на служителите, обновяване на техниката, въвеждане на нови технологии, както и разширяване и модернизиране на инфраструктурата.

През 2016 година летище Варна и летище Бургас посрещнаха повече от 4,5 милиона пътници и повече от 35 000 полета на 100 български и чуждестранни авиокомпании, изпълняващи чартърни и редовни полети до повече от 140 дестинации в Европа, Азия и Африка. Във “Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД във Варна и Бургас работят повече от 615 постоянни и 1150 сезонни служители.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...