Днес е денят на усмивката

Днес е денят на усмивката

Днес е Международният ден на усмивката. По традиция празникът се отбелязва всеки първи понеделник на октомври. 

Автор на популярното усмихнато жълто личице, основен символ на Световния ден на усмивката, е американският график Харви Бел. Създал го като част от рекламна кампания през 1963 г. Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в интернет, но и навсякъде в нашия живот.

Преди да почине през 2001 г., Харви Бел окончателно определил своята мисия – той виждал себе си като международен посланик на щастието и измислил този празник – Международен ден на усмивката.

Според Бел това трябва да бъде денят, „посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото: „Направи добро. Помогни на някого да се усмихне“. Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните.

Датата е в началото на октомври, защото в началото на есента определено хората имат нужда от повече усмивки. Празникът на усмивката се отбелязва за първи път в американския град Уорчестър, щата Масачузетс, на 1 октомври 1999 г.

3 важни факта за усмивката:

Промените в диетата променят и химията на мозъка, така че яденето на нещо полезно действително може да ни направи по-щастливи, като контролира хормоните, отразяващи се на настроението ни. За усмихнати мисли и здраве похапвайте спанак, бразилски орехи, мазна риба, авокадо, яйца, кисело мляко, банани.

За да имаме перфектно бяла усмивка, има 3 малки правила, които бихме могли да следваме в ежедневието си – четкайте зъбите с кръгови движения, за да предпазите венците си. Не дъвчете дъвка повече от десет минути и избелвайте зъбите си с ягоди.

Усмивката и положителното отношение удължават живота, е установила група американски учени./marica.bg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...