Днес в читалище „Хамалогика“ ще се проведе дискусия за бургаските влажни зони

Днес в читалище „Хамалогика“ ще се проведе дискусия за бургаските влажни зони

Във връзка със Световния ден на влажните зони – 2 февруари, екипът на проект „Солта на живота“ по програма LIFE+ организира специално събитие в читалище „Хамалогика“. Заповядайте в 19.00 часа на дискусията „Влажните зони в градовете – предизвикателства и възможности. Случаят Бургас.“

Идеята е да се обсъди симбиотичната връзка между влажните зони и града, какви са възможностите и предизвикателствата в световен мащаб и в наш – бургаски, защото Бургас е град, заобиколен от влажни зони (3 езера – Атанасовско, Бургаско, Мандренско и Черно море). Град, в който влажните зони оформят облика и специфичната му атмосфера, но и създават много предизвикателства при управлението и опазването им.

В дискусията ще участват арх. Росица Златанова и арх. Владимир Милков, еколозите от Българска фондация „Биоразнообразие“ и всички останали, които имат интерес по темата и са готови да представят своята гледна точка.

Градските влажни зони намаляват наводненията, осигуряват питейната вода, филтрират отпадъците и подобряват качеството на водата, както и качеството на въздуха в градовете, насърчават човешкото благополучие и дават възможност на много хора да си изкарват прехраната. Те са основни резервоари на биоразнообразието и доброто им състояние е от първостепенно значение за протичането на екологичните процеси в тях.

* По-късно събитието ще продължи с Wetlands Party (парти за влажните зони), което ще включва тематичен музикален плейлист по темата езера, реки, море и други влажни зони.

Входът е свободен. Читалище „Хамалогика“ се намира на ул. „Шейново“ 24, в бившия Профсъюзен дом (до Операта) на 3 етаж.

 

За повече информация: Радостина Ценова, Комуникации, проект Солта на живота, LIFE+ – 0896 798 908.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...