Гледаме постановка на ДТ „Шумен“ с Мая Бежанска в Бургас през март

Гледаме постановка на ДТ „Шумен“ с Мая Бежанска в Бургас през март

Драматичен театър – Шумен представят премиерата на „Отворена брачна двойка“ от Дарио Фо и Франка Раме.

Дарио Фо, този магьосник на италианската комедия и неговата съпруга Франка Раме, са създали нов шедьовър на семейните страсти и неразбории.

Наистина ли, за да се носят тежките окови на брака са нужни не двама, а трима души? Какво е съпругата – приятел,грижовник, майка или… просто любима? Самочувствието на мъжа винаги се е ласкаело от това да притежава много жени.

Не като семейство, не като брак и дом, а като завоевание. Но парадоксът на пиесата е, че инженер Мамбрети счита това за най-висша проява на уважение и обич към собствената си съпруга. Неговата философия за отворената брачна двойка трябва да се изпробва на практика. А на прекрасната и предана съпруга Антония е отредена ролята на опитно зайче.

Животът, обаче, е винаги готов да поднесе своите изненади. И те понякога са смешни до припадък, друг път тъжни до сълзи. И накрая, както винаги се случва това, което най-малко очакваме.

Постановката е дело на Андрей Калудов, Сценографията на Диляна Асенова, а песента е написана и изпълнена от Дони.

Голямата изненада е гастрола в ролята на Антония на актрисата Мая Бежанска, известна ни от сериала „Домашен арест“, станала любимка с изпълненията си от малкия екран. Нейни партньори са младите актьори Пьотр Кшемински и Димитър Атанасов.

Участват: Мая Бежанска, Пьотр Кшемински и Валентин Василев.

Постановката ще се играе на 15 март на сцената на Кукл;ен театър – Бургас от 19.00 часа.

Билети на касата на Държавна опера – Бургас.

В този ред на мисли

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...