ГЕРБ зарадва пенсионери с идеята за професия „Баба“ с 460 лв. заплата

ГЕРБ зарадва пенсионери с идеята за професия „Баба“ с 460 лв. заплата

Водачът на изборната листа Ивелина Василева зарадва бургаските пенсионери. Снимка: ГЕРБ

Навръх 8 март стотици жени в третата възраст приветстваха идеята на ГЕРБ за професия „Баба“ с 460 лв. заплата за гледане на дете. Акцентът в предизборната програма на партията беше представен пред членове на пенсионерските клубове в комплексите „Зорница“ и „Долно Езерово“ в Бургас и в село Дюлево, община Средец, от водача на кандидат-депутатската листа Ивелина Василева и колегите й Димитър Бойчев и Диана Йорданова.

Предложението на ГЕРБ е, ако майката се върне на работа през първата година на майчинството, държавата да дава минимална работна заплата на човека, който се грижи за бебето й, докато то стане на възраст да посещава детска градина. Тъй като най-често бабите се грижат за внучетата, затова нарекохме идеята си образно професия „Баба“, каза Ивелина Василева. „А може ли и дядовци“, провикна се гостенин на осмомартенското тържество и предизвика оживен смях в залата. „Може“, успокои го Василева.

Жените посрещнаха много позитивно други приоритет на ГЕРБ – за двойно увеличение на заплатите на учителите. Както и за ежегодно вдигане на всички пенсии.

Диана Йорданова представя идеята за професия „Баба“ пред жени на 8 март. Снимка: ГЕРБ

Ивелина Василева и Диана Йорданова зарадваха възрастните хора с най-различни семена за градински цветя. И обявиха старта на конкурс за най-красива градинка.

Междувременно кандидат-депутати от ГЕРБ-Бургас спазиха традицията да зарадват 1000 дами със саксия с иглика в различни цветове. Инициативата мина под мотото „Повече красиви цветя, за щастливи дами в дома”.

На четири места в града кандидатът за народен представител Жечо Станков и Николай Янев, който е член на националното ръководство на Предприемачи ГЕРБ, подаряваха лично цветя с пожелание да бъдат засети и всяка година да цъфтят отново и отново. В събитието се включиха още представители на партията, които накараха бургаските жени да се усмихнат рано сутринта.


Жечо Станков подарява цвете на жена в Бургас. Снимка: ГЕРБ

По-късно младежите от ГЕРБ продължиха инициативата, като подариха на десетки дами гербери. Лидерът на младежката организация и кандидат за народен представител Николай Василев се включи лично в кампанията с пожелания дамите да са ухажвани във всеки един ден от годината.

Източник: topnovini.bg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...