В „Меден рудник“ ще бъде изграден голям спортен комплекс и зона за...

В „Меден рудник“ ще бъде изграден голям спортен комплекс и зона за отдих

burgas.bg
Вече има определен терен от 16 декара, където трябва да бъде изграден спортен комплекс и зона за отдих

Позабраванета в последните няколко години идея за голям парк в Меден рудник“ отново е на дневен ред. Това стана ясно по време на общественото обсъждане за Бюджет 2018 в най-големия бургаски комплекс тази вечер.

Вече е предвиден и терен, на който да бъде разположен новия парк. Той с големина около 16 декара и се намира след Битака  на изхода на „Меден рудник“ в посока Твърдица. Там трябва да се изградят спортни игрища и зона за отдих. Този парк трябва да удовлетвори нуждите на жителите на комплекса съвременно пространство за почивка и забавления, тъй като в момента такава зона там липсва, като се изключат част от облагородените междублокови пространства. Проектът за парка е готов, но ще се търси финансиране и най-вероятно към неговата реализация ще може да се пристъпи едва най-рано през следващата година.

В същото време стана ясно, че община Бургас се е отказала окончателно от старата идея за парк „Преливниците“ до Мандренското езеро, а теренът там ще се развива като индустриална зона. Идеята е там да се разшири логистичня парк, към който имало сериозен интерес от страна на инвеститори.

*Още акценти от общественото обсъждане на Бюджет 2018 в „Меден рудник“ очаквайте утре в e-Burags.com!

Коментари

Един коментар на “В „Меден рудник“ ще бъде изграден голям спортен комплекс и зона за отдих”

  1. На тази снимка паркът, който показвате наистина изглеждаше по този начин:Подържан ,всеки ден се почистваше,осветлението работеше имаше охрана и живущите в блоковете около него с удоволствие го посещаваха.Сега ,обаче повечето от лампите са изпочупени,пейките също,на някои от стълбите липсват плочки и е рисковано да се мине по тях.Шадравана е махнат неизвестно къде и на негово място растат бурени,недобросъвестни граждани си разхождат кучетата на детските площадки,цари пълна анархия.В летните месеци някои от посещаващите го чоплят семки и ги изхвърлят на земята и въпреки забележките се държат нагло и арогантно.Моля ,отговорните за този парк служители да вземат необходимите за целта мерки,за да може този парк отново да се превърне в любимо място за отдих и забавление!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...