В Бургас унищожиха над 10 хил. фалшиви парфюми и текстилни изделия

В Бургас унищожиха над 10 хил. фалшиви парфюми и текстилни изделия

bnews.bg

10 563 парфюма, текстилни изделия, чехли, козметични продукти и дамски чанти, са унищожени под контрола на Митница Бургас.

Стоките са фалшификати на световноизвестни марки и са били предназначени за реализация, както на българския пазар, така и в другите страни членки на Европейския съюз.

Чрез натрошаване са унищожени 6032 парфюма имитации на 15 световноизвестни марки. Чрез механично нарязване са унищожени 3659 тениски, дамски и мъжки блузи и ризи, по-голяма част, носещи логото на известни спортни марки. Унищожени са още 400 козметични продукта, 258 дамски чанти и 214 чехли с логото на хитови брандове.

Фалшификатите са задържани от митническите служители на МП Капитан Андреево през 2016 година при опити да бъдат пренесени в нарушение на Европейски регламент № 608/2013 и Закона за марките и географските означения.

За задържането са уведомени представители на правопритежателите на марките, които са установили, че стоките са фалшиви и според нормативната уредба трябва да бъдат унищожени. Процедурата се извършва под контрола на митница Бургас, а правопритежателите поемат разходите по унищожаването.

novini.bg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...