В Бургас: Строим живота нов… по два пъти

В Бургас: Строим живота нов… по два пъти

На един любопитен момент от бургаските ремонти, които продължават да текат с пълна сила, се натъкнахме. Знаете, работници, макар и не по бели потници, защото времето не позволява, продължават да строят живота нов… отново и отново. Буквално!

И в момента продължават да се извършват ремонти по ул. „Булаир“, но, любопитното е, че работници от фирма „Трейс“ разбиваха асфалт, който едва вчера и онзи ден бе поставен. Точно срещу градинката на ЖП Гарата. Причината от тях не можахме да разберем, защото не останаха много доволни, че ги снимаме. Усмихнах се заради хубавия кадър.

bulair2

Потърсихме Чанка Коралска, директор дирекция „Строителство“ в община Бургас, с идеята да подадем сигнал, за да се провери. Не заради друго, но е малко странно асфалтиран вчера участък, днес да се разбива. Инж. Коралска обясни, че, доколкото е запозната, „имало проблем с шахтите“. Лошо няма. Но защо една работа се върши два пъти? Коралска ни насочи към Руска Бояджиева, ръководител на проекта за интегриран градски транспорт, с която не успяхме да се свържем.

От фирма „Трейс“ извършиха проверка по случая. Поясниха, че проблем с електрониката на машината е довел до разлика в нивата на асфалта и това е наложило ремонтната дейност. От изпълнителя на обекта подчертаха, че новото асфалтиране ще е изцяло за тяхна сметка.

За последното можем да сме спокойни, че бургазлии няма да се бръкнат втори път за едни и същи дейности. Иначе, ако бяхме хейтъри и погледнем снимката по-добре, ще видим, че се разбива асфалт върху шахта. И, ако бяхме скептични, щяхме да предположим, че някой е забравил, че там има шахта и е асфалтирал върху нея. Но ние не сме с такава настройка, затова ще отвхърлим напълно горното предположение ;).

Проблемът не е голям, съзнаваме. Но е някакси странно, че проблемите изскачат, след като вече е свършена работата.

Подобна ситуация имаше и на ул. „Индустриална“, където бяха поставени ограничители на скоростта, т. нар. „легнали полицаи“, които след това бяха ремонтирани. Защото били прекалено коси и хората си чупели колите. А нямаше ли кой да го предвиди това?

Въобще, създава се едно впечатление за една свършена работа, която е не дотам свършена добре. Нещо като нищо… Само че с местен патент.

Коментари

3 коментари на “В Бургас: Строим живота нов… по два пъти”

  1. Не мисля, че автобуса ще е „идиотски“ ! Чакам с нетърпение да пуснат бързата автобусна линия. Омръзна ми да пътувам в претъпканите маршрутки, само защото минават по краткия околовръстен път. Знам, че хейтърите ще кажат „има и друг транспорт“, но нямам излишни пари за такси, а другия автотранспорт е по-бавен (но пък новите автобуси са чудесни 😉 ) .

  2. Целият проект има огромни недоглеждания в ущърб на автомобилния транспорт. На важни места не се изградиха ускорителни отсечки, а в момента се отряза триъгълника на ОМВ към Славейков, като по този начин премахнаха ускорителната отсечка за излизане от Славейков. Като се има предвид, че на новия пробив на Янко Комитов такава отсечка липсва, Славейков стана най-задръстения квартал в Бургас. За идиотската бърза автобусна линия не се предвиждат отбивки, а автобусът ще спира направо на платното – така направиха спирките на повечето места, а колите ще чакат идиотския автобус да тръгне.

    1. Дори на места няма да чакат зад автобуса, защото набедените проектанти направиха много тъпи Бус-ленти, които ще затрудняват движението на колите за сметка на автобусите. Поне да бяха направили подлез до ХЕИ като копаха толкова време, а не пешеходна пътека през 7 ленти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...