Всички полудяха по метода за отслабване с „дяволски език”

Всички полудяха по метода за отслабване с „дяволски език”

jasongilchrist.co.uk

В своя неуморен и безотказен стремеж за отслабване слабият пол проявява неочаквана сила на волята, жените са готови дори на тежки жертви. Последното, или по-скоро поредното, “чудо” в диетологията, към което са започнали да прибягват светила от световния шоубизнес, се оказва именно това растение. Някои западни издания го наричат Аморфофалус коняк (конячен аморфофалус), или “дяволски език”. Особеността на този отвратителен метод за борба с наднорменото тегло се крие в специфичен “компонент” на това цвете. 

Растението от семейство ароидни (Araceae) Amorphophallus konjac, или Amorphophallus rivieri, разбира се, няма никакво отношение към коняка. Излизащото от това растение зловоние се смята за “най-отвратителната миризма на планетата”.

Терминът аморфофалус произлиза от гръцката дума “аmorpho” , което означава “безформен” и “рhallus” – “издънка, филиз”. Най-едрото растение от този род Гигантски аморфофалус достига височина от 2 до 5 метра, а неговите грудки тежат 40 кг при диаметър например 50 см. За стайно отглеждане са разпространени луковичен аморфофалус, конячен аморфофалус и аморфофалус Ривера. Родината на това тропическо и субтропическо растение според някои източници е Виетнам, но в днешно време се среща по откритите пространства, покрайнините на горите и горските части на Източна Азия – в Китай и Виетнам, Тайланд и на Филипините.

Английските телевизионни знаменитости Холи Хагън и Хлое Симс прибягват до това наистина отвратително средство, за да се отърват от излишните мазнини. Процесът на използване на това растение естествено започва не с вдишване вонята на вмирисано месо, което стопроцентово ще срине апетита. Красавиците употребяват съдържащия се в “дяволския език” полизахарид под наименованието глюкоманан. Който полизахарид няма никакво отношение към глюкана. Именно глюкомананът се съдържа обилно в хранителните влакна на аморфофалуса.

По думите на Холи Хаган, тя е сменила гардероба си, като е “скочила” от 16-и на 8-и размер, пиейки средство за понижаване на теглото, съдържащо активния екстракт глюкоманан. Попадайки в стомашно-чревния тракт, глюгомананът набъбва и увеличава лепквостта, тръпчивостта на съдържимото в стомашно-чревния тракт, поддържайки неговата активност. Благодарение на своето свойство да набухва приетият 30-45 минути преди ядене глюкоманан притъпява чувството на глад и дава усещането за пълен стомах.

zdrave.to

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...