Властта предприема спешни мерки срещу войната по пътищата

Властта предприема спешни мерки срещу войната по пътищата

Извънредна среща при премиера Бойко Борисов заради войната по пътищата

Видеорегистратори, задължителни предпазни колани в колите за обществен транспорт и задължителен евростандарт са част от мерките, предвидени от правителството срещу войната по пътищата. Това обяви министърът на транспорта Ивайло Московски след извънредна среща при премиера Бойко Борисов по повод тежките пътни инциденти край Ловеч. На нея присъстваха още ръководството на МВР и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Ще се въведат видеорегистратори в автобусите и превозните средства извършващи обществен транспорт. Така ще бъде заснемана цялата пътна обстановка. Това ще помогне на МВР в разследванията на катастрофи и ще представлява „черна кутия“ за пътната обстановка, посочи транспортният министър.

Друга мярка, която правителството ще вземе, е да се задължат всички, които осъществяват обществен транспорт, да сложат колани по седалките си и пътниците ще трябва да ги ползват.

Ще се въведат и изисквания превозните средства да отговарят на определен евростандарт за технически характеристики, посочи Московски и допълни, че все още не е ясно какъв ще бъде той.

Транспортният министър заяви, че ще се направи преглед на цялата система за подготовка на водачите, като в момента се обсъждало какви мерки да се вземат, за да има по-добра подготовка на лицата получаващи шофьорска книжка./dariknews.bg

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...