Вижте цялата програма за празника на “Акве калиде“

Вижте цялата програма за празника на “Акве калиде“

„Любимата баня на императори, царе и султани“ – така се нарича книгата, събрала в себе си най-интересното от историята на „Акве калиде“ /минералните бани край град Бургас/. С нейното представяне на 14 септември, петък, започват тридневните тържества по повод празника на туристическия и археологически комплекс.

В програмата са включени още средновековен фестивал, огнено шоу, интересни исторически беседи, демонстрации, дегустации. Ще има и празнично издание на инициативата Арт-И-Факти. В творческите работилнички на открито децата ще си изработят за спомен гривна или медальон от керамични елементи, както и сувенири от щампована кожа. Закупилите билет за изработване на изделия могат да посетят музея на „Акве калиде“ и да гледат 3D мапинг филма безплатно. Таксите са съответно 3 лв. за едно изделие и +1 лв. за второ изделие.

През почивните дни времето ще е хубаво, казват метеоролозите. Възползвайте се и посетете „Акве калиде“. Празненствата обещават да са интересни, освен това ще видите колко е напреднал проектът за разкриване, експониране и лесен достъп до археологията там. Изградени са пасарелки за туристи и гости, по които можете да се движите удобно и да разглеждате внушителните останки на най-посещавания спа комплекс на открито в Източна Европа през последните 3000 години. В близост се намира и парк „Минерални бани“, поддържан от Общината, в който има барбекю зони и детски кътове за игра.

За допълнителна информация: 088 200 4126

akvekalide@gotoburgas.com

http://www.aquae-calidae.com/bg/sabitiya

Още снимки

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Loading Facebook Comments ...